• ADENGO 465 SC

  Adengo 465 SC erbicid preemergent si postemergent timpuriu pentru combaterea buruienilor dicotiledonate si monocotiledonate anuale din cultura porumbului.
  Substante active: isoxaflutol 225 g/l +  tiencarbazon-metil 90 g/l +  ciprosulfamide (safener) 150 g/l
  Formulare: SC (suspensie concentrata)

  MOD DE ACTIUNE
  Adengo 465 SC
  combina doua substante active erbicide puternice, completate de cea mai noua tehnologie safener pentru cultura porumbului, care mareste selectivitatea produsului atât la aplicare preemergenta cat si la aplicarea postemergenta timpurie. Isoxaflutol, cel mai puternic erbicid cu actiune reziduala pentru porumb, înglobeaza tehnologia unica “Synchronized Weed Control”- controlul sincronizat al buruienilor. Aceasta caracteristica exceptionala a produsului consta in capacitatea de reactivare, care ii permite sa fie din nou activ in timpul primelor ploi ce urmeaza dupa o perioada fara precipitatii, controland astfel buruienile ce pot rasari in aceasta perioada.
  Tiencarbazon-metil, noua componenta activa erbicida de la Bayer, cu spectru de combatere asupra buruienilor  graminee si dicotile, contribuie la controlul complementar al unor buruieni (Polygonum spp.) precum si la întarirea actiunii asupra gramineelor. Adengo este preluat radicular dar si foliar si are o puternica activitate sistemica în planta. Buruienile sunt distruse chiar dupa rasarire. Primul semn al eficacitatii consta în albirea plantulei, urmata la scurt timp de distrugerea ei rapida si completa.

  Ambalaj: 200 ml, 1 L, 5 L.

  135,00 lei3.090,00 lei
 • AMINO 600 SL

  AMINO 600 SL este un erbicid conditionat sub forma de concentrat solubil, cu un continut de 600 g/L acid 2,4 D (din sarea de dimetilamina). Se prezinta ca lichid limpede, omogen, mobil, de culoare galben-brun, cu miros amino-fenolic. Produsul este stabil in conditii normale de depozitare.

  MOD DE ACTIUNE

  AMINO 600 SL este un erbicid sistemic, care este absorbit de plante atat foliar, cat si radicular.

  Actioneaza prin dereglarea proceselor de crestere a buruienilor. Combate buruieni dicotiledonate anuale si perene. Dintre acestea, cele mai importante sunt Cirsium arvense (palamida), Chenopodium spp. (spanac salbatic), Capsella bursa-pastoris (traista ciobanului), Sinapis arvensis (mustar salbatic), Raphanus raphanistrum (ridiche salbatica), Thlaspi arvense (pungulita).

  INSTRUCTIUNI DE FOLOSIRE

  La cereale paioase tratamentul se aplica atunci cand plantele sunt in faza de infratire pana la aparitia primului internod. La aplicarea tratamentelor, temperatura aerului trebuie sa nu fie sub 10 – 12°C. Volumul de apa recomandat a se utiliza pe hectar este de 200 – 300 de litri.

  Ambalaj: 500 ml, 1 L, 5 L.

  16,00 lei165,00 lei
 • Buctril Universal

  Buctril Universal este un erbicid cu actiune sistemica si de contact, actionand asupra majoritatii buruienilor dicotiledonate anuale si perene din culturile de porumb si grau
  Substante active: bromoxinil 280 g/l + acid 2,4-D (ester) 280 g/l
  MOD DE ACTIUNE
  Buctril Universal prezinta actiune sistemica si de contact, cu eficacitate ridicata inclusiv asupra buruienilor avansate în vegetatie si a celor perene. Buctril este activ de la 5 grade C si penetreaza in buruieni in mai putin de 1 ora de la tratament (risc scazut de spalare prin precipitatii). Buctril prezinta o selectivitate foarte buna pentru grau si porumb la dozele si momentele de aplicare recomandate.

  Mod de utilizare
  Grau: 1 l/ha postemergent. Momentul optim de aplicare este intre inceputul infratitului si al doilea nod format. Volumul de solutie este de 200-400 l/ha.
  Porumb: 0,8-1 l/ha, aplicat intre stadiile de 4-8 frunze. Pentru combaterea simultana a buruienilor dicotiledonate si monocotiledonate se recomanda tratamentul cu Equip sau Laudis.
  AVANTAJE
  – este eficace asupra multor buruieni dicotile anuale si perene din culturile de cereale si porumb
  – penetreaza în buruieni în mai putin de 1 ora (risc scazut de spalare datorita precipitatiilor), cu efecte rapide vizibile în ziua aplicarii
  – este activ începand de la temperaturi de 5 grade C
  – are o perioada foarte lunga de utilizare la cereale (de la începutul înfratirii pana la sfarsitul împaierii)
  – stocurile ramase de la cereale pot fi utilizate ulterior la porumb.

  Ambalaje: 1 L, 5 L.

  88,00 lei418,00 lei
 • Clean UP

  CLEAN UP se prezinta sub forma de lichid limpede, omogen, mobil, de culoare galbena, ce contine 360 g/l glifosat acid din sare de izopropilamina.
  Este un erbicid total cu actiune sistemica. Absorbtia se face prin frunze si produsul este translocat in toate organele plantei, inclusiv radacini, stoloni, rizomi.

  Produsul CLEAN UP este omologat pentru combaterea buruienilor din culturi: livezi de mar pe rod, miristi, vita de vie, terenuri fara destinatie agricola, terasamente de cale ferata, pepiniere silvice, plantatii silvice,etc.

  Erbicidul CLEAN UP, fiind un erbicid neselectiv, se aplica postemergent, in vegetatie, cand buruienile sunt rasarite in proportie de peste 70% si au inaltimea optima la tratament de 20-40 cm. Dupa aplicarea tratamentului trebuie sa treaca o perioada de minimum 6 ore (preferabil 24 de ore) fara precipitatii sau irigatii. Primele simptome (ingalbenire si inrosire) apar dupa 5-7 zile, iar dupa 14-17 zile frunzele si lastarii se necrozeaza Efectul maxim (uscarea totala a plantei) se inregistreaza dupa 20-25 de zile de tratament. In sol, erbicidul se biodegradeaza intr-un timp foarte scurt, ceea ce determina lipsa efectului remanent pentru culturile postmergatoare.

  Ambalaj: 100 ml, 500 ml, 1 L.

  7,00 lei37,50 lei
 • CLINIC 360 SL

  CLINIC 360 SL se prezinta sub forma de lichid limpede, omogen, mobil, de culoare galbena, ce contine 360 g/l glifosat acid din sare de izopropilamina.

  MOD DE ACTIUNE:

  CLINIC 360 SL este un erbicid total cu actiune sistemica. Absorbtia se face prin frunze si produsul este translocat in toate organele plantei, inclusiv radacini, stoloni, rizomi.

  Instructiuni de folosire: Produsul Clinic 360 SL este omologat pentru combaterea buruienilor din culturi si in dozele urmatoare:

  • Livezi de mar pe rod: combate buruienile monocotiledonate si dicotiledonate anuale. Doza de aplicare 3 l/ha, postemergent (in 150 l apa/ha); combate buruienile monocotiledonate si dicotiledonate anuale. Doza de aplicare 4 l/ha, postemerge (in 150 l apa/ha);
  •  Miristi: combate buruienile monocotiledonate si dicotiledonate anuale si perene. Doza de aplicare 3–4 l/ha (in functie de gradul de infestare si dominanta buruienilor), postemergent;
  • Vita de vie: comdate buruienile monocotiledonate si dicotiledonate anuale in faza tanara. Doza de aplicare 3 l/ha, postemergent; comdate buruienile monocotiledonate si dicotiledonate anuale si perene. Doza de aplicare 4 l/ha, postemergent;
  • Terenuri fara destinatie agricola: comdate buruienile monocotiledonate si dicotiledonate anuale si perene. Doza de aplicare 3–4–5 l/ha in functie de gradul de imburuienare; 3 l/ha in cazul terenurilor cu imburuienare moderata cu buruieni anuale in faza tanara; 4 l/ha in cazul terenurilor cu infestare cu buruieni anuale si perene; 5 l/ha in cazul terenurilor cu infestare masiva cu buruieni anuale si perene;
  • Terasamente de cale ferata: comdate buruienile monocotiledonate si dicotiledonate anuale si perene. Doza de aplicare 3-4 l/ha in functie de gradul de imburuienare;
  • Pepiniere silvice: comdate buruienile monocotiledonate si dicotiledonate anuale si perene. Doza de aplicare 3 l/ha (in 150 l apa/ha);
  • Plantatii silvice: comdate buruienile monocotiledonate si dicotiledonate anuale si perene. Doza de aplicare 4 l/ha (in 150 l apa/ha)

  MOMENTUL APLICARII

  Erbicidul Clinic 360 SL, fiind un erbicid neselectiv, se aplica postemergent, in vegetatie, cand buruienile sunt rasarite in proportie de peste 70% si au inaltimea optima la tratament de 20-40 cm.

  Dupa aplicarea tratamentului trebuie sa treaca o perioada de minimum 6 ore (preferabil 24 de ore) fara precipitatii sau irigatii. Primele simptome (ingalbenire si inrosire) apar dupa 5-7 zile, iar dupa 14-17 zile necrozarea frunzelor si a lastarilor. Efectul maxim (uscarea totala a plantei) se inregistreaza dupa 20-25 de zile de tratament.

  In sol, erbicidul se biodegradeaza intr-un timp foarte scurt, ceea ce determina lipsa efectului remanent pentru culturile postmergatoare. Stabilirea dozei optime la hectar se face in functie de spectrul si dominanta buruienilor, talia buruienilor, conditiile climatice existente inainte si dupa tratament.

  La temperaturi si umiditate relativa a aerului mai ridicate, efectul de combatere este mai rapid, spre deosebire de conditiile de seceta si umiditate scazute, cand efectul asupra buruienilor este mai redus. In situatii de seceta si prezenta a buruienilor in stadii avansate de dezvoltare, erbicidul se aplica asociat cu adjuvant (in conditii normale, doza se poate reduce cu max. 25%).
  Se recomanda eliminarea la tratament a drifturilor pentru culturile sensibile invecinate.

  Ambalaj: 100 ml, 500 ml, 1 L.

  8,50 lei637,00 lei
 • Dicopur Top 464 SL

  Dicopur Top 464 SL erbicid se prezinta sub forma de lichid limpede, omogen, mobil, de culoare galben  pai ce contine 344 g/l acid 2,4 D din sare DMA si 120 g/l dicamba.

  MOD DE INTREBUINTARE: Dicopur Top 464 SL este omologat pentru utilizare in Romania, conform specificatiile de mai jos:

  Grau: combate buruienile dicotiledonate anuale si perene. Doza de aplicare recomandata 0.8-1.0 l/ha, postemergent, in functie de gradul de infestare si talia buruienilor (la grau in faza de infratire – formarea primului internod, iar la buruienile dicotiledonate in stadiul de la 2 – 4 frunze);

  Porumb: combate buruienile dicotiledonate anuale si perene. Doza de aplicare recomandata 1.0 l/ha, postemergent (la porumb in faza de 4 – 6 frunze, iar la buruienile dicotiledonate la 2 – 4 frunze si Cirsium < 10 cm inaltime);

  Ambalaj: 100 ml, 500 ml, 1 L.

  9,00 lei62,00 lei
 • Dicopur Top 464 SL

  Dicopur Top 464 SL este un erbicid sistemic pentru combaterea buruienilor dicotiledonate anuale si unele perene, din culturile de grau, porumb si gazon. Substanta activa este preluata atat prin sistemul foliar, cat si prin radacini, deregland procesele de crestere ale acestora.
  Prodate contine 600 g/l acid 2,4D sub forma de sare de dimetil amina.
  SPECTRU DE ACTIUNE:
  GRAU: Buruieni dicotiledonate anuale si perene sensibile la 2,4 D (Amaranthus, Sinapsis, Capsella, Raphanus, Thlaspi, Chenopodium, Cirsium). La grau se aplica in faza optima, si anume in faza de infratire, pana la formarea primului internod (spicul de la tulpina principala ajunge la 4-6 mm) iar speciile de buruieni dicotiledonate sa fie in faza mica, de 2-4 frunze si maxim 10-15 cm inaltime pentru buruienile perene.
  PORUMB: Buruieni dicotiledonate anuale si perene sensibile la 2,4 D (Amaranthus, Sinapsis, Capsella, Raphanus, Thlaspi, Chenopodium, Cirsium, Solanum, Xanthium). La porumb se aplica atunci cand buruienile dicotiledonate sunt in faza de rozeta (2-4 frunze), iar cultura in faza de 4-6 frunze.
  Gazon: Buruieni dicotiledonate anuale si unele perene.
  Mod de aplicare:  se aplica prin stropire, postemergent, pentru combaterea buruienilor dicotiledonate anuale si perene.
  Doza de aplicare este de 1L/hectar, in 250-350 litrii apa.
  Ambalaj: 100 ml, 500 ml, 1 L, 20 L.
  6,50 lei535,00 lei
 • Dual Gold 960 EC

  Dual Gold 960 EC este un concentrat emulsionabil ce se prezinta sub forma de lichid limpede, usor vascos, omogen, de culoare coniac. Contine 960 g/l S-metolaclor.
  Mod de actiune: Dual Gold 960 EC face parte din grupa acetanilidelor. Dual Gold 960 EC este preluat prin coleoptil in timpul germinatiei semintelor si in cursul perioadei de rasarire. Astfel buruienile sunt distruse inainte, in timpul sau imediat dupa rasarire. Preluarea prin radacini este mai redusa decȃt preluarea prin coleoptil. Dual Gold 960 EC este degradabil biologic si nu are nici o restrictie in rotatia culturilor. La o aplicare corecta, durata de actiune a produsului este de 4-6 saptamani.
  Spectrul de activitate: Dual Gold 960 EC este un erbicid ce combate buruienile graminee anuale si unele dicotile din culturile de porumb, floarea-soarelui, sfecla de zahar, fasole de camp, fasole de gradina, tomate transplantate, tomate semanate direct in camp, ceapa din arpagic, ceapa semanata direct, morcovi, pepeni verzi, soia, cartof, sorg (seminte tratate cu Concep III), in de fibra sau ulei, tutun, ardei gras, varza, conopida de toamna, producere rasad tomate, capsuni (pentru fructe si stoloni), arbusti fructiferi (zmeur, mur, afin, coacaz negru), vinete.
  Buruieni combatute:

  • buruieni sensibile: Digitaria sanguinalis, Digitaria ischaenum, Echinochloa crus-galli, Panicum miliaceum, Setaria spp., Galinsog palmiflora, Apera spica-venti, Alopecurus mysoroides, Lolium;
  • buruieni moderat sensibile: Amaranthus spp., Capsella bursa-pastoris, Portulaca oleracea, Sorghum bicolor, Sorghum halepense din seminte, Chenopodium spp., Mercurialis annua.

  Ambalaj: 100 ml, 1 L, 5 L.

  34,00 lei729,00 lei
 • Equip

  Equip erbicid

  Substanta activa: foramsulfuron 22,5 gr/litru, isoxadifen etil (safener) 22,5 gr/litru

  Caracteristici: Erbicidul Equip prezinta sistemie completa, fiind preluat rapid de buruieni in 2 ore de la tratament. Eventualele precipitatii ulterioare nu afecteaza actiunea erbicidului. Equip conduce la stoparea cresterii buruienii dupa 1-3 zile, ingalbenirea sau inrosirea frunzelor dupa 4-10 zile si necrozarea progresiva a lastarilor dupa 7-20 zile, urmata de moartea plantei. Formularea OD mareste aderenta si capacitatea de patrundere in planta.

  Mod de actiune: Equip se aplica postemergent. Pentru combaterea buruienilor monocotile si dicotile anuale, tratamentul se efectueaza cand plantele de porumb au 4-6 frunze iar buruienile sunt in faza de 2-4 frunze, in doza de 1-1,5 l/ha. Pentru combaterea costreiului(Sorghum halepense) din rizomi, tratamentul se efectueaza cand plantele de porumb au 6-8 frunze iar costreiul are 15-20 cm inaltime, in doza de 1,75-2,5 l/ha. Pentru combaterea pirului (Elymus repens), tratamentul (2,5 l/ha) se efectueaza cand pirul are pana la 10 cm inaltime iar infestarile sunt moderate.

  Selectivitate: Equip manifesta o buna selectivitate fata de hibrizii de porumb. In conditii de stres al culturii (temperaturi peste 30 grade C, inghet, inundatii), in prima saptamana dupa tratament porumbul poate prezenta anumite simptome tranzitorii la nivelul frunzelor (incetinirea cresterii, usoara decolorare), care dispar insa rapid si nu influenteaza dezvoltarea ulterioara a plantelor si nivelul recoltei. Culturi precum porumbul si soia pot fi semanate pe terenurile unde s-a aplicat recent Equip. In principiu, orice cultura poate fi semanata in deplina siguranta dupa 3 luni de la aplicarea erbicidului.

  Ambalaj: 1 L, 5 L.

  112,00 lei535,00 lei
 • Express 50 SG

  EXPRESS 50 SG, erbicid floarea soarelui, este absorbit prin frunze si radacini si este translocat rapid in intreaga planta. El inhiba diviziunea celulara in varfurile de crestere ale lastarilor si radacinilor plantelor sensibile. Cresterea buruienilor este oprita dupa cateva ore de la aplicare, dar simptomele vizibile apar dupa 5-10 zile iar moartea acestora se produce după 15-25 zile. Buruienile mai putin sensibile si cele avasante in vegetatie, este posibil sa nu moara dar raman pitice si nu mai concureaza cu plantele de cultura pentru hrana si apa.
  EXPRESS 50 SG are eficacitate maxima cand este aplicat in faza de crestere activa a buruienilor.

  SPECTRUL DE BURUIENI:
  EXPRESS 50 SG combate un spectru larg de buruieni cu frunze lata, anuala si perena, dupa cum urmeaza:
  Buruieni sensibile:
  Albastrita (Centaurea cyanus), Cretisoara (Aphanes arvensis), Iarba rosie (Polygonum spp), Loboda (Chenopodium spp), Loboda salbatica (Atriplex spp), Lucerna samulastra (Medicago sativa), Lungurica (Galeopsis tetrahit), Mac (Papaver rhoeas), Macris (Oxalis spp), Macris (Rumex spp), Mazariche (Vicia spp), Mustar negru (Brassica nigra), Mustar salbatic (Sinapis arvense), Neghina (Agrostemma githago), Nu-ma-uita (Myosotis arvensis), Opaita (Silene conica), Palamida (Cirsium arvense), Papadie (Taraxacum officinalis), Piciorul cocosului (Ranunculus spp), Pungulita (Thlaspi arvense), Ridiche salbatica (Raphanus raphanistum), Rocoina (Stellaria media), Romanita (Anthemis spp), Salata salbatica (Lactuca seriola), Samulastra floarea-soarelui (Heliathus annuus), Scanteiuta (Anagallis arvensis), Spalacioasa (Senecio vulgaris), Stir (Amarantus retroflexus), Traista ciobanului (Capsella bursa-pastoris), Urzica moarta (Lamium spp), Vetricea (Chrysanthemum segetum).
  Burieni mediu sensibile:
  Scaieti (Xanthium spp), Soparlita (Veronica spp), Trei frati patati (Viola spp), Turita (Galium aparine), Teisor(Abutilon theophrasti), Ciumafaie (Datura stramonium).
  Buruieni rezistente:
  Fumarita (Fumaria officinalis), Volbura (Convolvulus arvensis), toate speciile de graminee.
  Ambalaj : 150 g.

  467,00 lei
 • FOLPAN 80 WDG

  INSTRUCŢIUNI DE FOLOSIRE: FOLPAN 80 WDG se foloseste in timpul vegetatiei prin stropiri aplicate la avertizare. Pentru obtinerea unor efecte maxime de combatere, tratamentele se aplica preventiv cand survin conditii de manifestare a bolilor sau la aparitia primelor simptome. Tratamentele cu FOLPAN 80 WDG se pot repeta la un interval de 7-10 zile sau se pot alterna cu tratamente fungicide sistemice in functie de programul de combatere adoptat.

  Se utilizeaza volume normale de apa. Solutia se poate pregati direct in rezervorul instalatiei de stropit, cu conditia asigurarii unei barbotari corespunzatoare normelor.

  COMPATIBILITATE: FOLPAN 80 WDG este compatibil cu majoritatea insectofungicidelor folosite in mod curent in Romania, cu exceptia polisulfurilor de calciu si bariu, a zemei bordeleze sau altora cu reactie alcalina. Nu este compatibil cu produsele uleioase. Pentru o utilizare corecta, consultati tabelele de compatibilitate.

  FOLPAN 80 WDG a fost omologat in Romania pentru urmatoarele culturi:

  Cultura Agenti de daunare Doza
  Mar Rapan (Venturia inaequalis) 0,15 %
  Prun Patarea rosie (Polystigma rubrum), Ciuruirea frunzelor (Stigmina carpophylla) 1,5 kg/ha
  Vită de vie Mana (Plasmopara viticola), Putregai cenusiu (Botrytis cinerea e.s.) 1,5 kg/ha
  Tomate Mana (Phytophthora infestans) 0,15 %
  Castraveti Mana (Pseudoperonospora cubensis) 0,15 %
  Ceapa Mana (Phytophtora infestans) 0,15 %
  Cartof Mana (Phytophtora infestans) 1,5 – 2,0 kg/ha
  Tomate (rasad) Mana de sol (Phytophtora parasitica), Caderea plantutelor (Phythium debaryanum), Rizoctonioza (Rhizoctonia solani) 0,15 % (4 – 5 l soluţie/mp)
  Rasinoase (plantule din solarii) Caderea plantutelor 0,15 % (1,5 kg/ha în 1000 l apă); primul tratament preventiv in momentul semanarii, al II-lea la 2-3 saptamani

  Ambalaj: 15 g, 150 g, 1 kg, 5 kg.

  3,00 lei382,00 lei
 • Merlin DUO

  Merlin Duo actioneaza radicular si are o puternica activitate sistemica in planta. Buruienile sunt distruse chiar dupa rasarire. Primul simptom al eficacitatii il constituie albirea embrionului, urmata la scurt timp de distrugerea rapida si completa a buruienilor.

  Substanta activa Isoxaflutol este mobila in stratul superficial al solului unde este fixat de coloizi. El nu este un erbicid volatil sau cu actiune peliculara. Terbutilazin realizeaza o activitate complementara contra unor buruieni cum sunt speciile de Polygonum, precum si intarirea actiunii erbicidului asupra gramineelor. Substanta activa Terbutilazin face parte din clasa triazinelor, avand un spectru larg de combatere.

  O caracteristica exceptionala este capacitatea erbicidului de reactivare, care completeaza mobilitatea produsului si ii permite sa fie din nou activ in timpul primelor ploi ce urmeaza dupa o perioada fara precipitatii, controland astfel buruienile ce vor rasari in aceasta perioada.

  Ambalaj: 500 ml, 2,5 L, 5 L.

  48,00 lei428,00 lei
 • Mustang

  ROPRIETATI FIZICO-CHIMICE: Mustang se prezinta sub forma unui lichid alb, opac, omogen, cu miros fenolic, ce contine: 6,25 g/l FLORASULAM si 300 g/L acid 2,4 D EHE. Formularea produsului suspoemulsie fina, omogena, mobila, cu tendinta de depunere in timp, dar cu o buna capacitate de revenire in sistem omogen. Nu este inflamabil, nu este volatil, nu este coroziv.

  TIMP DE PAUZA: Intervalul de timp de la aplicarea produsului pana la recoltare este de 3 saptamani.

  MOD DE ACTIUNE: Mustang este un erbicid selectiv, sistemic, actionand asupra buruienilor dicotile anuale si perene. In conditii de camp lucreaza ca erbicid foliar ce penetreaza frunzele prin stomate si este transportat in tesuturile de crestere. Actioneaza numai asupra buruienilor prezente in momentul aplicarii (postmergent).

  MOD DE INTREBUINTARE: Produsul nu se aplica la porumbul care a fost tratat cu insecticide organofosforice. Mustang este omologat ca erbicid postmergent pentru combaterea buruienilor dicotiledonate anuale si perene din cultura graului, orzului, orzoaicei, ovazului si porumbului. Produsul se aplica primavara la temperaturi de peste 5°C, spre deosebire de produsele standard, care devin active numai de la temperaturi de peste 8-10°C. Este important ca produsul Mustang sa nu fie folosit dupa nopti de inghet, intrucat in astfel de situatii eficacitatea sa scade foarte mult.

  Ambalaj: 500 ml, 1 L, 5 L.

  60,00 lei639,00 lei
 • Pantera 40 EC

  Pantera 40 EC este un erbicid care se prezinta sub forma de lichid limpede omogen, mobil de culoare galben-deschis. Produsul contine 40 g/litru quisalofop-p-tefuril. Punct de aprindere 66.1 °C. Produsul se preteaza la amestecul cu apa.

  Mod de actiune: Produsul Pantera 40 EC este un erbicid sistemic care este absorbit de frunzele buruienilor graminee anuale si perene ce se transloca in intreaga planta. Produsul se acumuleaza in punctele de crestere a lastarilor si rizomilor unde blocheaza sinteza normala a lipidelor, conducand la moartea plantei.

  Spectrul de activitate: Produsul Pantera 40 EC este un erbicid ce combate buruienile monocotiledonate (cu frunza ingusta) din culturile dicotiledonate (cu frunza lata).

  Timp de pauza: Intre ultimul tratament si recoltare se asigura un timp de pauza de 14-21 zile.

  Ambalaj: 100 ml, 1 l, 5 l.

  21,00 lei618,00 lei
 • SENCOR 600 SC

  Sencor 600 SC este un erbicid selectiv sistemic destinat culturilor de cartofi,tomate si soia, el este preluat prin radacini in tratamentul preemergent sau prin radacini si frunze in cazul in care buruienile sunt rasarite.

  • cartof: preemergent, la refacerea bilonului (0,9 l/ha) si postemergent (0,6 l/ha), cand plantele de cartof au 2-3 frunzulite formate. In cazul unei infestari puternice cu buruieni monocotile, se recomanda utilizarea produsului in asociatie cu un erbicid antigramineic;
  • tomate semanate: doua erbicidari pe intreaga suprafata: una in preemergenta, dupa semanat (0,45 l/ha), cea de a doua in postemergenta (0,35 l/ha), la minim 40 de zile;
  • tomate transplantate: o erbicidare preemergenta, dupa pregatirea terenului, cu 5 zile inainte de plantare (0,60 l/ha);
  • soia: o erbicidare preemergenta, dupa semanat, inainte de rasarire (0,35 l/ha);
   Timp de pauza: nu se aplica la nicio cultura. Volumul de solutie: 200 – 400 L/ha.

  RESTRICTII:

  • NU se fac erbicidari cand viteza vantului depaseste 5 m/s pentru a evita driftul.
  • Nu se aplica pe soluri nisipoase.
  • Nu se utilizeaza Sencor Liquid pentru culturile de tomate in sera.

  Rotatia culturilor: Nu recomandam ca dupa cartof sa se semene rapita. In situatia in care dupa cartof se seamana rapita, recomandam efectuarea unei araturi adanci de 25-30 cm. Nu sunt restrictii pentru culturile succesive semanate intr-o rotatie normala (cereale dupa cartof). In situatia unor accidente, dupa o aratura adanca, se poate semana imediat porumb si la 3 luni, morcovi.

  Ambalaj: 20 ml, 100 ml, 500 ml, 5 L

  10,00 lei949,00 lei