• Champ 77 WG

  Proprietati fizico – chimice: CHAMP 77 WG este un fungicid care se prezinta sub forma de granule de culoare albastra, dispersabile in apa, cu un continut de 500 g/l cupru metalic sub forma de hidroxid de cupru.

  Champ 77 WG este un fungicid de contact cu o capacitate de penetrare in plante si de protejare foarte buna.
  Aceste caracteristici confera produsului capacitatea de a combate ciupercile patogene, in special din grupa Phycomycete (care produc mane), dar si focul bacterian al rozaceelor.
  Champ 77 WG are actiune preventiva foarte buna prin inhibarea germinatiei sporilor si de blocare a dezvoltarii miceliului in planta.
  Mod de actiune : CHAMP 77 WG actioneaza prin contact, adera bine pe suprafata frunzelor.

  Momentul aplicarii: Champ 77 WG se aplica, la avertizare, in perioada de vegetatie, ca tratament foliar, preventiv si curativ.
  Tehnica de aplicare: Produsul Champ 77 WG se poate aplica cu orice echipament terestru. Cantitatea de solutie este de 200 – 1000 l/ha pentru cartof, legume si de 1000 l/ha la vii pe rod si pomi.
  Compatibilitate: Este compatibil in amestec cu majoritatea produselor de uz fitosanitar. Pentru o mai mare siguranta se va consulta lista de compatibilitate si se va face un test.

  Ambalaj: 20 g, 30 g, 300 g, 10 kg.

  5,00 lei561,00 lei
 • Previcur Energy

  Previcur Energy este un fungicid sistemic pentru combaterea bolilor produse de ciupercile Oomycetes de sol si foliare la legume si pepeni verzi.

  Fungicid cu actiune sistemica pentru combaterea manei si a caderii plantutelor la castraveti, tomate si pepeni verzi.

  Formulare: concentrat solubil (SL).

  Mod de actiune: Previcur Energy are un mecanism complex de actiune, datorita celor doua componente active. Fosetil are o sistemie completa si o distributie ascendenta si descendenta in plante. El stimuleaza sistemul imunitar de autoaparare al plantei, inhiba germinatia sporilor si cresterea miceliului ciupercii. Propamocarb are de asemenea actiune sistemica in plante si, in functie de metoda de tratare, la sol sau in vegetatie, poate fi preluat in plante prin radacini sau frunze. In cazul tratamentelor foliare, propamocarb este preluat in plante in mai putin de o ora de la aplicare. Asupra ciupercilor are actiune de tip multi-site.

  Domeniul de utilizare:

  • Castraveti: pentru combaterea manei (Pseudoperonospora cubensis). Se utilizeaza in concentratie de 0,15% (1,5 l/ha). Se efectueaza 1–2 tratamente foliare preventive, incepand cu formarea primului fruct. Durata de protectie a culturii este de 10–12 zile de la aplicare. Volumul de solutie este de 1000 l/ha.
  • Tomate: pentru combaterea caderii plantutelor (Pythium de baryanum) si a manei plantutelor (Phytophthora parasitica). Concentratia omologata este de 0,1 %. Tratamentele se efectueaza la sol, in rasadnita, primul in intervalul semanat-rasarit cu un volum de solutie de 3 l/m2, iar al doilea cu cel mult o saptamana inainte de transplantare, la aceeasi concentratie si acelasi volum de solutie ca la primul tratament.
  • Pepeni verzi: pentru combaterea caderii plantutelor Pytium spp. si Phytophthora produsul se utilizeaza in concentratie de 0,1%. Se aplica un tratament la sol cu 250 ml solutie/planta imediat dupa semanat, care poate fi urmat de un al doilea la 7–10 zile in aceeasi doza.

  Ambalaj: 10 ml, 100 ml, 1 L, 5 L.

  7,00 lei1.867,00 lei
 • Ridomil Gold MZ 68 WG

  Proprietati fizico-chimice: Produsul RIDOMIL GOLD MZ 68 WG se prezinta sub forma de granule fine, omogene fara tendinta de sfaramare de culoare galbena. Contine 4% mefenoxam + 64% mancozeb.

  Mod de actiune: RIDOMIL GOLD MZ 68 WG are actiune sistemica si de contact. Mefenoxam este sistemic si este preluat rapid de partile verzi ale plantelor, distribuit ascendent (acropetal) in toata planta si in noile cresteri aparute dupa tratament. Mancozebul are actiune de contact, formand o bariera protectoare, la suprafata plantelor, impiedicand germinarea sporilor.

  Timp de pauza: castraveti 3 zile, tomate 7 zile, cartofi 14 zile, ceapa si vita de vie 28 de zile.

  Spectru de actiune: Produsul combate mana la vita de vie, cartof, tomate, ceapa, castraveti, soia.

  Ridomil Gold MZ 68 WG se recomanda a fi aplicat preventiv, inainte de aparitia bolii, in prima parte a perioadei de vegetatie, in timpul cresterii active a plantei. Se va adapta intervalul dintre tratamente in functie de conditiile climatice, evolutia bolii si a culturii. Pe parcursul unui sezon se vor efectua maxim 3 tratamente cu produse din gama fungicidelor Gold (Ridomil si Folio). Pentru celelalte tratamente se vor folosi produse cu alt mod de actiune, in afara de fenilamide (mefenoxam, metalaxil si benalaxil).

  Compatibilitate: Este compatibil cu majoritatea produselor folosite la culturile amintite. Inainte de utilizare se vor consulta tabelele de compatibilitati si se va efectua un test.

  Iinstructiuni de utilizare: In Romania produsul este omologat la culturi de: cartof, castraveti, ceapa, soia, tomate, vita de vie.

  Ambalaj: 25 g, 250 g, 1,25 kg, 5 kg.

  7,50 lei510,00 lei
 • TELDOR 500 SC

  Teldor 500 SC este un fungicid cu actiune de contact si local sistemica pentru combaterea putregaiului cenusiu la vita de vie, legume, capsun, flori ornamentale si a moniliozelor la pomii fructiferi.
  Vita de vie: se utilizeaza la doza de 0,8-1 l/ha, în functie de presiunea de infectie, pentru 1-2 tratamente preventive în urmatoarele faze: la scuturarea florilor, înaintea compactarii ciorchinelui si la intrarea în pârga. În conditii de presiune mare de infectie se va utiliza doza marita precedata de un desfrunzit partial. Timpul de pauza: 7 zile la strugurii de masa si 14 zile la strugurii destinati vinificarii. Nu are efecte negative asupra fermentatiei alcoolice si malo-lactice.
  Cires, visin, prun: 0,08% (0,8 l/ha) pentru combaterea moniliozelor. Se efectueaza 1-2 tratamente preventive. Primele tratamente (buton roz-scuturarea petalelor) combat Monilia laxa, care se manifesta în principal pe lastari si flori, iar urmatoarele combat în plus Monilia fructigena si au ca scop prevenirea atacului pe fructe. Tratamentele se repeta la 10-14 zile, în alternanta cu alte produse. Timpul de pauza: 1-3 zile.
  Capsun: se recomanda a se efectua 2-3 tratamente la doza de 1,5 l/ha (0,15%), primul la începutul înfloririi, iar urmatoarele dupa fiecare recoltare a fructelor. Se utilizeaza 1000 l solutie/ha. Timpul de pauza este de 1-3 zile.
  Tomate, castraveti solarii: se efectueaza 1-2 tratamente la doza de 0,8 l/ha, la avertizare sau la aparitia primelor simptome de boala în perioada de crestere a fructelor. Volumul mediu de solutie este de 600-1000 l /ha la tomate si castraveti si 600 l/ha la ceapa. Timpul de pauza este de 1-3 zile.
  Ceapa: se efectueaza 1-2 tratamente preventive la doza de 0,8 l /ha, la avertizare, cu 6 respectiv 3 saptamâni înainte de recoltare.
  Lalele, crizanteme: 0,8 l/ha. Se efectueaza 2-3 tratamente la avertizare. Volumul de solu-tie este de 400 l/ha. La tratamentul bulboaselor se adauga adeziv în solutia de stropit.

  Ambalaj: 10 ml, 100 ml, 1 L, 5 L.

  8,50 lei1.874,00 lei